3 כפות מנת פחמימה
או כוס תבשיל חומוס + כוס אורז = ארוחת צהריים מלאה.
מרכיבים:
2 כוסות חומוס מקופסת שימורים
1 כוס שעועית ירוקה, קפואה.
1 כוס תרד, טרי
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית כורכום
1 כפית כוסברה
1/2 כפית אבקת צ'ילי (לא חובה)
1 כוס חציל, קצוץ (לא חובה)
1 כפית נענע טרייה \מיובשת
1 כף שמן זית
1 כפית כמון, טחון
1/2 לימון, סחוט
2 שיני שום, קצוצות
מלח לפי הטעם.
הוראות הכנה:
שוטפים את החומוס, קוצצים את החציל ומכינים.
במחבת גדולה, בחום בינוני-גבוה, מקפיצים חצילים בשמן זית. למשך 1-2 דקות מוסיפים את החומוס, השעועית הירוקה, עשבי התיבול, התבלינים ורסק העגבניות. מוסיפים 1/4 כוס מים, מכסים את המחבת במכסה ומבשלים 5 דקות, מוסיפים עוד מים במידת הצורך.
מוסיפים תרד ומבשלים 1-2 דקות. מכבים את האש ומוסיפים את השום. סוחטים את הלימון על המחבת ומוסיפים מלח לפי הטעם.