מתכונים

*מתכון זה מיועד למנויות בתכנית:
מועדון תכנית מלאה, מועדון תקופת ניסיון, מתחילות תכנית מלאה, מתחילות תקופת ניסיון

שניצל תירס.

לארוחת הצהריים 2 יחידות עם ירקות ומנת שומן.

תפריט 1800 יש להוסיף מנת פחמימה.

 

המרכיבים (8 שניצלים):

2 קלחי תירס טריים
‭1/2‬ בצל
1 כף שקדים קלופים קצוצים, או 1 כפית ממרח שקדים טבעי
‭1/2‬ כפית מלח
4 כפות קמח כוסמין (אפשר להמיר בקמח לבן או בקמח מלא)
2 כפות פירורי לחם

לציפוי:

‭1/2‬ כוס פירורי לחם
2 כפות שמן זית

הכנה:

1‬ מחממים את התנור ‭185-ל‬ מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

‭.2‬ חותכים את גרעיני התירס מהקלח. כדאי גם לגרד עם גב הסכין את החלק העמילני שנשאר על הקלח.

‭.3‬ טוחנים במעבד מזון את הבצל, השקדים וחצי מכמות התירס. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת התירס, המלח, קמח הכוסמין ‭2-ו‬ כפות פירורי לחם. מערבבים היטב.

‭.4‬ יוצרים מהעיסה 8 קציצות שטוחות. מערבבים את מרכיבי הציפוי וטובלים בהם את הקציצות.

‭.5‬ מניחים את הקציצות בתבנית ואופים ‭25-כ‬ דקות, עד שהן מזהיבות.

חיפוש באתר