מתכונים

*מתכון זה מיועד למנויות בתכנית:
מועדון תכנית מלאה, מועדון תקופת ניסיון, מתחילות תכנית מלאה, מתחילות תקופת ניסיון

פשטידת פטריות.

לחלק ל 7 מנות – מנה אחת לארוחת ערב עם ירקות ומנת שומן.
תפריט 1500\1800 יש להוסיף מנת חלבון חלבי.
מרכיבים:
1 כף שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
2 שיני שום, כתושות
1 סלסלה פטריות שמפניון
1 קופסה קוטג’ 5%
3 כפות גבינה צהובה מגורדת
3 ביצים
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות עבות.
– במחבת רחבה או סיר מטגנים את הבצל בכף שמן במשך 3 דקות. סוגרים עם מכסה ומדי פעם פותחים ומערבבים. הסיבה למכסה היא כדי לא לאפשר לבצל להישרף בגלל הכמות הקטנה של השמן – האדים שנוצרים משאירים בפנים את הנוזלים ואז הבצל לא נשרף מהר.
– כשהבצל רך מוסיפים שום ופטריות ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות מתרככות מעט. בערך 3 דקות. בשלב הזה אין צורך במכסה כי הפטריות מגירות גם ככה נוזלים.
– סוגרים את הגז ומצננים מעט בתוך הסיר. בגדול אפשר להעביר לקערה ואז להוסיף את שאר המצרכים אבל למה לשטוף גם קערה כשאפשר להכניס את כל המצרכים פשוט לסיר עם הפטריות. רק חכו קצת שזה יתקרר.
– מוסיפים את שאר המצרכים, לפי הסדר ברשימה, ומערבבים היטב.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק או תבנית 20X20 משומנת או עם נייר אפייה בתחתית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהפשטידה יציבה.
– מחכים לפחות חצי שעה ורק אז חותכים ומגישים.

חיפוש באתר