2 תבניות אינגליש קייק – 20 יחידות (כל תבנית 10 יחידות) – יחידה אחת לארוחת ביניים מתוקה.
מצרכים למתכון :
- ביצה – 4 Large, מופרדות.
- סוכר – 2\1 כוס
- שמן קנולה – 2\1 כוס
- דבש – 4\3 כוס
- מים – 2\1 כוס רותחים.
- קפה נמס – 1 כף שטוחה
- קינמון – 1 כפית שטוחה
- קמח לבן – 1.5 כוסות
- אבקת אפיה – שקית אחת
אופן הכנת המתכון:
1. להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
2. להמיס את הקפה הנמס במים הרותחים.
3. את החלמונים לטרוף ביחד עם הדבש, השמן, הקינמון והקפה הנמס המומס במים הרותחים.
4. לקפל את התערובת אל תוך קצף החלבונים.
5. להוסיף את הקמח ואת אבקת האפייה אל התערובת ולערבב עד שלא יהיו יותר גושים.
6. ליצוק את התערובת אל 2 תבניות אינגליש קייק.
7. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות למשך כשעה-שעה ורבע (תלוי בתנור), או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
2. להמיס את הקפה הנמס במים הרותחים.
3. את החלמונים לטרוף ביחד עם הדבש, השמן, הקינמון והקפה הנמס המומס במים הרותחים.
4. לקפל את התערובת אל תוך קצף החלבונים.
5. להוסיף את הקמח ואת אבקת האפייה אל התערובת ולערבב עד שלא יהיו יותר גושים.
6. ליצוק את התערובת אל 2 תבניות אינגליש קייק.
7. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות למשך כשעה-שעה ורבע (תלוי בתנור), או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.