מתכונים

*מתכון זה מיועד למנויות בתכנית:
מועדון תכנית מלאה, מועדון תקופת ניסיון, מתחילות תכנית מלאה, מתחילות תקופת ניסיון

עוגיות שקדים ומייפל.

2 עוגיות לארוחת ביניים מתוקה.

מצרכים למתכון : (30 יחידות)

60 גרם (4 כפות) סירופ מייפל
60 גרם (1/4 כוס) סוכר חום כהה
45 מ"ל (3 כפות) שמן
¼ כפית קינמון טחון
קורט מלח
1 חלמון
140 גרם (1 כוס) קמח
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה

לציפוי:
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

אופן הכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים מייפל, סוכר, שמן, קינמון, מלח וחלמון ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קמח, שקדים, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבלים עד שמתקבל בצק רך.
מצננים את הבצק במשך כשעה במקרר להתייצבות.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
יוצרים עיגולים קטנים מהבצק וטובלים באבקת סוכר לציפוי.
מסדרים את העוגיות במרווחים ואופים במשך 10-14 דקות או עד שהעוגיות "מתפוצצות" ומתייצבות.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.

*שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע בטמפרטורת החדר.
*אפשר להקפיא את העוגיות המוכנות עד חודש בכלי אטום.
*אפשר להכין את הבצק יום מראש ולשמור במקרר.
*במקום מייפל אפשר להשתמש בסילאן או דבש לגיוון הטעמים.

חיפוש באתר