מתכונים

*מתכון זה מיועד למנויות בתכנית:
מועדון תכנית מלאה, מועדון תקופת ניסיון, מתחילות תכנית מלאה, מתחילות תקופת ניסיון

מרק כרובית חינמי.

ניתן לאכול באופן חופשי בכל ארוחה.

מרכיבים:
800 גרם כרובית מוקפאת
500 גרם קישואים
2 גזרים
1 בצל
1 שורש פטרוזיליה
1 שן שום
2 עלי סלרי
1 כף אבקת מרק ביתית טבעית
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל
אופן הכנה:
  1. מכניסים את הכרובית המוקפאת לתוך סיר גדול.
  2. קולפים את הקישואים, הגזרים הבצל ושורש הפטרוזיליה, חותכים אותם לחתיכות גדולות ומוסיפים לסיר.
  3. קולפים את שן השום ומוסיפים אותה לסיר.
  4. שוטפים את עלי הסלרי ומוסיפים גם אותם.
  5. ממלאים את הסיר במים, ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את אבקת המרק ואת התבלינים, מכסים את הסיר ומבשלים עד לריכוך הירקות.
  7. מרוקנים מהסיר את רוב המים אל תוך קערה, ומסירים את עלי הסלרי מהסיר.
  8. טוחנים את הירקות שנשארו בסיר עם מעט המים, בבלנדר מוט או רגיל.
  9. מוסיפים כל פעם מעט מנוזלי המרק ששמרנו בקערה, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. (המרק צריך להיות במרקם קטיפתי. לא סמיך ולא דליל מדי.)
  10. מחזירים את המרק הטחון לסיר.

חיפוש באתר