המתכון מכיל 3 יחידות – לארוחת הצהריים יחידה אחת בליווי מנת פחמימה , ירקות ומנת שומן.
רכיבים:
2 כוסות שעועית שחורה מבושלת (360 גרם)
3 כפות זרעי פשתן טחונים
1 קישוא בינוני מגורד
1 כף שבבי צ’ילי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום – (לא חובה)
1/2 כפית כמון טחון
הוראות הכנה:
שוטפים, מסננים ומייבשים היטב 2 כוסות של שעועית שחורה מקופסת שימורים.
מוסיפים זרעי פשתן טחונים ומועכים מחצית מהשעועית השחורה בעזרת מזלג, ומקפידים לשלב את זרעי הפשתן הטחונים בתוך המחית.
תנו לפשתן הטחון ולשעועית לנוח יחד בזמן שאתם מגרדים את הקישוא. לחר מכן סוחטים את הנוזלים ומכניסים הכל למעבד מזון ( את תערובת הפשתן והשעועית , את הקישוא ואת החצי השני של השעועית והתבלינים) .
מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה יוצרים 3 קציצות המבורגר.
מחממים מחבת גריל על אש בינונית מרססים עם ספרי שמן ומטגנים 6 דקות על אש בינונית לאחר מכן להפוך ולטגן עוד 4 דקות.