המתכון מכיל 10 יחידות – יחידה אחת לארוחת ערב בליווי ירקות ומנת שומן.
תפריט 1500\ 1800 יש להוסיף מנת חלבון חלבי.
הבצק:
פילו – 1/2 קופסת קרטון – סה"כ (250 גרם)
תרסיס שמן קנולה לשימון העלים.
המילוי:
טוב טעם – גבינה לבנה 3% שומן – אריזת ניילון (250 גרם)
גבינה צהובה מגורדת – 1/2 שקית – (100 גרם)
קוטג` 5% – קופסת פלסטיק (250 גרם)
פלפל שחור – קורט, לפי הטעם.
מוסקט טחון – 1/4 כפית
צרור בזיליקום טרי.
שמן זית – כף
הציפוי:
חלמון ביצה – יטרוף.
שומשום – כף
אופן הכנת המתכון:
-
בקערה מערבבים את כל הגבינות, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
-
מוסיפים לקערה כף שמן זית ועלי בזיליקום קצוצים מערבבים היטב.
-
עובדים עם עלי הפילו כך (הכוונה לכל עלה בנפרד אך לכל העלים):
• מסדרים את העלה על גבי נייר אפייה.
• פורסים את העלה לחצי.
• את החצי משמנים משתי הצדדים.
• ממלאים באמצע בכף וחצי מתערובת הגבינה.
• מתחילים לגלגל, מקפלים את הצדדים וממשיכים לגלגל – נוצר בורקס.
-
לאחר שהכנו את הבורקס יש למרוח בביצה ולזרות שומשום.
-
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות (לא טורבו) למשך כחצי שעה עד להשחמה. מתקבל בורקס גבינה מושלם!
-
בתיאבון .