המתכון מכיל 6 יחידות – יחידה אחת היא מנת חלבון חלבי
מרכיבים:
- תבנית שקעים
- ביצים – לתבנית של 6 שקעים , 6 ביצים יספיקו.
- שמן זית
- מלח, פלפל
- תערובת ירקות, למשל:
א. כרובית, פטריות, עלי תרד, בצל ירוק
ב. ברוקולי, גמבה, זוקיני,
ג. בצל , גמבה , זוקיני, עגבניות
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הירקות. כמו בפשטידות, טוב לקלות / לאפות / לאדות את הירקות מראש, לפי סוג הירקות: ברוקולי וכרובית – לאדות או לבשל. גמבה, זוקיני ובצל – לאפות בתנור חצי שעה על 180 מעלות עם כף שמן זית. פטריות – להקפיץ קצת במחבת. בצל ירוק, עלים ירוקים וכו’ – אפשר להכניס כמו שהם. מכניסים את תערובת הירקות לתבנית השקעים.
- שוברים את הביצים לתוך קערה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים כף שמן זית (חשוב כדי שהמאפינס לא יצאו יבשים. אם משתמשים בירקות שנקלו בתנור עם שמן אפשר להשמיט את כף השמן מהבלילה) טורפים את התערובת ומחלקים אותה בין השקעים.
- אופים בתנור 20-30 דקות, עד שהמאפינס תופחים ומזהיבים מלמעלה.
- נותנים למאפינס להתקרר מעט ומשחררים אותם מהשקעים. אם רואים שהם נדבקים, עוברים בעדינות עם סכין מסביב לכל מאפין לפני שמוציאים אותו.
הערות
- שימוש בתבנית סיליקון מונעת הידבקות
- לא לדאוג אם המאפינס מתנפחים מאוד בתנור – הם ישקעו ויתכווצו קצת ככל שיתקררו.
- ניתן לשמור יומיים-שלושה במקרר. מומלץ לחמם מעט מחדש לפני האכילה, בטוסטר אובן או במיקרוגל.