מתכונים

*מתכון זה מיועד למנויות בתכנית:
מועדון תכנית מלאה, מועדון תקופת ניסיון, מתחילות תכנית מלאה, מתחילות תקופת ניסיון

שניצל אפוי.

תפריט בסיס – ארוחת צוהריים היא 150 גרם ללא תוספת פחמימה ואפשר להוסיף כף קטשופ בצד וסלט ירקות גדול עם כף טחינה.

תפריט 1800ארוחת צוהריים היא 180 גרם ללא תוספת פחמימה ואפשר להוסיף כף קטשופ בצד וסלט ירקות גדול עם כף טחינה.

מצרכים למתכון :

חזה עוף – 1 ק"ג
שום – 3 שיניים, כתושות.
סילאן – כף (22 גרם), לא חובה.
פפריקה מתוקה – 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פפריקה חריפה – 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
מלח – קורט, לפי הטעם.
פלפל שחור – קורט, לפי הטעם.
ביצה – 2 Large, טרופה.
פירורי לחם – 2 כוסות .
שמן זית – לשימון נייר האפייה והשניצלים.

אופן הכנה: 

1. בקערה שמים את חזה העוף עם השום, הסילאן, הפפריקה (המתוקה והחריפה), המלח והפלפל השחור.
2. מערבבים בידיים, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לפחות לשעה (אם יש אפשרות כדאי אפילו לשעתיים ויותר כדי שהבלילה תיטמע בכל חלקי חזה העוף.
3. לאחר ההתייצבות במקרר מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מכינים צלחת עם ביצים טרופות וצלחת עם פירורי לחם.
4. לטבול את כל אחד מחלקי חזה העוף בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם. חוזרים על הפעולה עם כל שאר חלקי העוף.
5. משמנים במעט שמן זית נייר אפייה בתבנית ועליו שמים את חזה העוף. לפני האפייה בתנור מזלפים מעל השניצלים מעט שמן זית.
6. אופים בתנור כ- 15 דקות מכל צד או עד השחמה של כל אחד מהצדדים.

חיפוש באתר