כל הכמות היא ארוחת ביניים מתוקה
מרכיבים:
½ כוס אוכמניות קפואות (20 גרם)
½ בננה גדולה בשלה וקפואה (כ-50 גר’)
2 תמרים קטנים (50 גרם)
¾ כוס חלב אורז/שקדים/ חלב 1%
כפית תמצית וניל
1 כוס קרח
אופן הכנה:
חותכים את התמרים לאורך ומוציאים את הגלעין ואת העוקץ.
שמים את התמרים בתוך הבלנדר יחד עם הבננה והאוכמניות.
מוסיפים חלב וקרח.
מפעילים את הבלנדר ומערבבים כדקה – דקה וחצי (או מפעילים על התכנית של השייקים) עד שמתקבל שייק אוכמניות אחיד וסמיך שניתן למזיגה בקלות.
אם השייק סמיך מדי ולא נמזג לתוך הכוס בכלל, מוסיפים עוד קצת מים (כף או שתיים) ומערבבים כ-5 שניות נוספות.