לחלק ל-5 מנות – מנה אחת לארוחת בוקר \ ערב בליווי ירקות ומנת שומן.
המצרכים :
800 גרם ברוקולי (קפוא או טרי), מפורק לפרחים
בצל
2 שיני שום, כתושות
5 ביצים L
חצי כוס קוואקר
חצי כפית אבקת אפייה
2 כפות שמן זית
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מפרקים את הברוקולי לפרחים ומפזרים בתוך תבנית פיירקס משומנת
קוצצים את הבצל ושמים בקערה.
מוסיפים שום כתוש, ביצים, קוואקר, אבקת אפייה, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
יוצקים את התערובת על הברוקולי.
אופים 40-50 דקות, או עד הזהבה והתייצבות.
מצננים ומגישים.
* הפשטידה תישמר עטופה היטב עד 4 ימים במקרר.