לארוחת בוקר \ ערב רבע פשטידה עם ירקות ומנת שומן , לארוחת הצהריים חצי פשטידה עם ירקות ומנת שומן.
מצרכים למתכון:
1 ברוקולי טרי או חבילת ברוקולי קפוא
בצל גדול
2 שיני שום כתושות
כפית שמן זית
2 ביצים
גביע קוטג' / גבינה לבנה / גבינת שמנת 5%
כפית גדושה קמח תופח
כפית גדושה פירורי לחם\ כפי
הוראות הכנה:
את הברוקולי מפרידים לפרחים ומרתיחים בסיר עם מים וכפית מלח עד לריכוך.
את הבצל קוצצים ומטגנים במחבת עם שום וכפית שמן זית כ-4 דקות, עד לריכוך הבצל.
בקערה גדולה מערבבים ביצים, גבינה, מלח, פלפל, קמח תופח, פירורי לחם ובצל ושום.
משמנים תבנית בספריי שמן ויוצקים את בלילת הפשטידה.
מסדרים את פרחי הברוקולי ולוחצים מעט לתחתית.
אופים את הפשטידה בתנור חם על 190 מעלות כ-35 דקות, עד להשחמה.
מצננים ונהנים.
אם משתמשים בברוקולי קפוא אין צורך להרתיח לפני.