לחלק ל 8 יחידות – יחידה אחת לארוחת בוקר \ ערב בליווי ירקות ומנת שומן.
רכיבים:
בטטות – 2 (גודל בינוני, קלופות ופרוסות דק)
שמן זית – 1 כף
שיני שום – 2 (קצוצות דק)
בצל – 1 (גדול, קצוץ דק)
תרד – 300 גרם (עלים קצוצים גס)
ברוקולי – 100 גרם (פרחים ללא גזע, שטופים, מאודים וקצוצים)
פלפל שחור – ¼ כפית
מלח – ½ כפית
ביצים – 4
חלב – ¾ כוס (על פי בחירתכם)
אגוז מוסקט – ¼ כפית (טחון)
גבינה צהובה – ¼ כוס (או פטה)
אופן הכנת הפשטידה:
חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ושמנו מעט תבנית לפאי בקוטר של 24 ס"מ.
במחבת בעל דפנות גבוהות, על חום בינוני, חממו את שמן הזית.
הוסיפו שום ובצל. טגנו עד לקבלת גוון חום-זהוב וערבבו לעתים קרובות כדי למנוע מהם להישרף.
הוסיפו את התרד והנמיכו את האש לחום נמוך. בשלו עד שהתרד נעשה רך ועדין – כ-15 דקות. הוסיפו את הברוקולי המאודה ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
סדרו את הפרוסות על תבנית הפאי, ודאו שאתם מכסים את כל התחתית ולא משאירים מקום ריק.
חצו חלק מפרוסות הבטטה והניחו בדפנות כדי ליצור שוליים.
אפו את התבנית עם הבטטה בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 15 דקות על מנת ליצור פריכות.
לאחר האפייה של הבטטות, פזרו את מלית התרד על הבטטות ושטחו אותן באופן שווה. אל תלחצו על התרד, והשאירו את המלית אוורירית מעט.
בקערת בינונית ערבוב ביצים, חלב ואגוז מוסקט. הוסיפו מלח ופלפל אם צריך. קחו בחשבון שתיבלתם גם את התרד.
צקו את תערובת הביצים על הפשטידה. הוסיפו מעט גבינה מגורדת מעל והכניסו לתנור.
אפו במשך 25-30 דקות, או עד שהבטטות המתוקות רכות והגבינה נמסה ושזופה.
הגישו חם.