הפנקייק נחשב לארוחת בוקר וביניים ראשנה יחד.
אפשר לאכול אותו פעם בשבוע.
ניתן להוסיף לו מנת פרי.
מרכיבים לבלילה:
3 חלבונים חינמיים
כף מייפל
קורט מלח
60 מ"ל חלב שקדים/חלב אחר
60 גרם יוגורט טבעי
35 גרם קמח שיבולת שועל
כפית אבקת אפייה.
למלית:
10 גרם חמאה
כף מייפל
חצי כפית קינמון
כף חלב שקדים/חלב אחר
לזיגוג מעל הפנקייק ובין השכבות:
כף מייפל
2 כפות יוגורט טבעי
2 כפות חלב שקדים/חלב אחר
אופן הכנה:
להקציף ידנית מייפל וחלבונים. להוסיף את שאר המרכיבים הרטובים ואז את היבשים.
להעביר את הבלילה למחבת שחיממנו מעט מראש עם ספריי שמן זית.
מלית- להמיס את החמאה במיקרו ואז להוסיף את שאר המרכיבים. אפשר להוסיף כף חלב.
להעביר לשקית זילוף (אני עשיתי עם בקבוק כזה של טחינה) ולזלף מעל הפנקייק שבמחבת.
ממליצה שהמלית תהיה מוכנה לפני הנחת הפנקייקים במחבת.
ברגע שיש בועות להפוך לצד שני.
כשהפנקייקים מוכנים למרוח שכבות מהזיגוג בין הפנקייקים ואז לשפוך הכל מעל.
אני הוספתי קמצוץ קינמון לזיגוג (אני אוהבת ממשששש קינמון).
תוסיפו פרי בצד שגם עליו אפשר לפזר מעט קינמון, ולהינות מארוחת בוקר מושלמת.