מתכונים

*מתכון זה מיועד למנויות בתכנית:
מועדון תכנית מלאה, מועדון תקופת ניסיון, מתחילות תכנית מלאה, מתחילות תקופת ניסיון

עוגת גבינה אפויה ללא קמח.

16 מנות- מנה אחת לארוחת ביניים מתוקה

מצרכים למתכון:

ביצה – 6 Large
סוכר – 3/4 כוס – סה"כ (134 גרם)
גבינה לבנה 5% – קופסת פלסטיק (500 גרם)
גבינת קרם שמנת 5% שומן – 1¼ קופסאות פלסטיק – סה"כ (250 גרם)
שמנת חמוצה 9% שומן – גביע (200 מ"ל)
סוכר וניל – 2 שקיות – סה"כ (20 גרם)
קורנפלור – 4 כפות – סה"כ (36 גרם), כפות גדושות.
אינסטנט פודינג בטעם וניל – 4 כפות גדושות – סה"כ (76 גרם)
גרידת לימון – כף (6 גרם), גרידה דקה מלימון שלם.

אופן הכנת המתכון:

1. לחמם מראש את התנור לחום של 160 מעלות.
2. להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקצף אחיד ויפה אולם לא נוקשה מדי (שהקצף לא יישבר).
3. בכלי נפרד לערבב את החלמונים עם הגבינה הלבנה, גבינת השמנת, השמנת החמוצה, סוכר הוניל, הקורנפלור ואינסטנט הפודינג וניל, לערבב היטב ולהוסיף את גרידת הלימון.
4. להוסיף את הקצף המוקצף בצורת עטיפה עד איחוד (אבל לא לערבב יותר מדי). בינתיים לשים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
5. להכניס את העוגה לתנור ולאפות כשעה וחצי מבלי לפתוח את התנור. לסיום לכבות את התנור ועדיין לא לפתוח את התנור לפחות עוד שעתיים.
6. להוציא את העוגה, לצנן ולהכניס למקרר.
7. הרי לכם עוגת גבינה לפסח ללא קמח שכיף לאכול כל השנה.
8. בתיאבון .

חיפוש באתר