לחלק ל- 20 יחידות – 2 עיגולים לארוחת ביניים מתוקה.
מרכיבים:
250 גרם (חצי חבילה) עיסת תמרים
20 גרם (2 כפות) אבקת קקאו
1 כף סילאן טבעי
100 גרם שיבולת שועל (קוואקר)
לציפוי:
קוקוס טחון או שומשום
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה שמים את כל המצרכים ומעבדים לתערובת אחידה.
מעבירים את התערובת למשטח עבודה ומחלקים ל-2 חלקים.
מגלגלים כל חלק לצורת גליל מהודק ומצפים בקוקוס או שומשום.
מצננים במשך כחצי שעה במקרר להתייצבות ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
הנקניק נשמר בכלי סגור במקרר עד שבועיים.
במקום עיסת תמרים אפשר להשתמש ב-250 גרם תמרים מגולענים (כ-12-14 תמרים).