ניתן לאכול באופן חופשי בכל ארוחה.
מרכיבים:
800 גרם כרובית מוקפאת
500 גרם קישואים
2 גזרים
1 בצל
1 שורש פטרוזיליה
1 שן שום
2 עלי סלרי
1 כף אבקת מרק ביתית טבעית
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל
500 גרם קישואים
2 גזרים
1 בצל
1 שורש פטרוזיליה
1 שן שום
2 עלי סלרי
1 כף אבקת מרק ביתית טבעית
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל
אופן הכנה:
- מכניסים את הכרובית המוקפאת לתוך סיר גדול.
- קולפים את הקישואים, הגזרים הבצל ושורש הפטרוזיליה, חותכים אותם לחתיכות גדולות ומוסיפים לסיר.
- קולפים את שן השום ומוסיפים אותה לסיר.
- שוטפים את עלי הסלרי ומוסיפים גם אותם.
- ממלאים את הסיר במים, ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את אבקת המרק ואת התבלינים, מכסים את הסיר ומבשלים עד לריכוך הירקות.
- מרוקנים מהסיר את רוב המים אל תוך קערה, ומסירים את עלי הסלרי מהסיר.
- טוחנים את הירקות שנשארו בסיר עם מעט המים, בבלנדר מוט או רגיל.
- מוסיפים כל פעם מעט מנוזלי המרק ששמרנו בקערה, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. (המרק צריך להיות במרקם קטיפתי. לא סמיך ולא דליל מדי.)
- מחזירים את המרק הטחון לסיר.