2 כוסות כארוחת צוהריים ( כוס חדפ לשתיה קרה) בליווי ירקות ומנת שומן
או 3 כפות מנת פחמימה
מרכיבים:
3/4 כוס אורז בסמטי
1/2 כוס קינואה
1/3 כוס עדשים שחורות
1/3 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 בצל, קצוץ
1/2 כרשה, קצוצה
1 גזר, מגורר
1/2 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס
חופן עשבי תיבול קצוצים – שמיר, פטרוזיליה ובזיליקום
מעט כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
משרים את העדשים והקינואה כשעה במים. מסננים. שוטפים את האורז היטב.
מבשלים את העדשים כ-5 דקות במים רותחים ומסננים.
מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה (או בסיר רחב) ומטגנים את הבצל והכרשה עד הזהבה. מוסיפים את הגזר והבטטה ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
מוסיפים את האורז, הקינואה, החומוס והעדשים ויוצקים מים עד לגובה התבשיל. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים את המג'דרה כחצי שעה על אש נמוכה.