מתכונים

*מתכון זה מיועד למנויות בתכנית:
מועדון תכנית מלאה, מועדון תקופת ניסיון, מתחילות תכנית מלאה, מתחילות תקופת ניסיון

דפי אורז ממולאים בטופו וירקות.

תפריט 1500\1200  – לארוחת הצהריים 5 יחידות עם סלט. 

תפריט 1800לארוחת הצהריים 6 יחידות עם סלט.

 

מרכיבים: 

דפי אורז למילוי – 10 יחידות 
אטריות אורז – 1/2 אריזת ניילון דקות.
טופו אורגני – 100 גרם, חתוך לרצועות דקות.
גזר – יחידה גדולה ללא קליפה , קלוף וחתוך לרצועות דקות.
מלפפון עם קליפה – יחידה גדולה , חתוך לרצועות דקות.
אבוקדו – 1/2 יחידה בינונית ללא קליפה , קלוף וחתוך לרצועות דקות.
מיץ לימון – 3 כפות. 

אופן הכנה: 

1. מסדרים את רצועות הטופו על תבנית מרופדת בנייר אלומיניום, ואופים בתנור או בטוסטר אובן בחום של כ- 200 מעלות למשך כ- 15 דקות.
2. מכינים את אטריות האורז הדקות על פי הוראות היצרן ומסננים מעודפי נוזלים.
3. ניתן לאדות את רצועות הגזר על רשת אידוי ואפשר גם להשתמש בגזר טרי.
4. מסדרים על משטח העבודה את כל החומרים – רצועות הטופו האפויות, רצועות הגזר, רצועות המלפפון, רצועות האבוקדו, אטריות האורז המוכנות ודפי האורז. כמו כן, מכינים צלחת קעורה (או קערה שטוחה) עם מים חמימים. פורסים מגבת נקייה על משטח העבודה.
5. עובדים על כל רול בנפרד באופן הבא – מרטיבים דף אורז במים החמימים במשך מספר שניות ומניחים על המגבת. מסדרים במרכז דף האורז את המילוי – מעט אטריות אורז, מעל את שאר מרכיבי המילוי (לא חייבים למלא כל רול בכל המרכיבים), ולפני שסוגרים סוחטים מעט מיץ לימון מעל המילוי.
6. מקפלים את דף האורז – קודם החלק התחתון של דף האורז (הקרוב אלינו) כלפי מעלה באופן שיכסה היטב את המילוי, אחר כך את הצדדים, ובסוף מגלגלים את הדף עד שמתקבל רול סגור, מהודק ומעט שקוף. 

בתאבון.

חיפוש באתר