תפריט 1200 – ארוחת ערב היא 4 יחידות בליווי ירקות ומנת שומן.
תפריט 1500\ 1800 יש להוסיף מנת חלבון חלבי.
המצרכים:
•10 דפי אורז למילוי
•2 חבילות עלי סלק/ עלי תרד
•100 גרם גבינה לבנה 5%
•150 גרם גבינת פטה 5%
•50 גרם גבינה בולגרית 5%
•תרסיס שמן
אופן הכנה:
לוקחים את עלי הסלק (מי שרוצה יכול להשתמש גם בעלי מנגולד / עלי תרד ) ושוטפים היטב. חשוב לקנות 2 חבילות מכיוון שהעלים מתכווצים אחרי החליטה והאפייה. לאחר שטיפת העלים מכניסים אותם למים רותחים למשך 2 דקות לא יותר. מוצאים את העלים ומסננים את המים.
לאחר הסינון (העלים סופגים הרבה מים ), חותכים קצת אחרי החלק הלבן של הגבעול וקוצצים דק .
להכנת המילוי:
מגרדים את הגבינות באמצעות מגרדת/ פומפייה לאחר שגירדנו את הגבינות, מוסיפים 100 גרם גבינה לבנה 5% ואת העלים הקצוצים , מוסיפים פלפל שחור ומערבבים היטב.
דפי אורז – אינם צריכים בישול אלא רק להטבילם במים פושרים. מכניסים דף אורז אחד לתוך קערה עם מים פושרים, טובלים את דף האורז כולו ומוציאים לאחר 10 שניות (יותר מדי זמן במים והם פשוט יקרעו לכם). נותנים לטיפות האחרונות לזלוג ומניחים על משטח העבודה.
שלבי גלגול דפי האורז- מניחים כף אחת של מילוי במרכז, סוגרים צד אחד על גבי המילוי, לאחר מכן את הצד השני ומגלגלים. מניחים את ה"רולים" בתבנית אפייה ומשמנים מעט (בדגש על מעט כי דפי האורז יקרעו באפייה אם השימון הוא רב מדי ) ומכניסים לתנור לחצי שעה בחום של 180 מעלות.