מתכונים

*מתכון זה מיועד למנויות בתכנית:
מועדון תכנית מלאה, מועדון תקופת ניסיון, מתחילות תכנית מלאה, מתחילות תקופת ניסיון

תבשיל כוסמת עם עוף בתנור.

ארוחת צוהריים תפריט בסיס – 120 גרם שוקיים ללא עור ועצמות ו -3 כפות כוסמת.
תפריט 1800 – 6 כפות כוסמת.
רכיבים לתבשיל כוסמת:
6 יחידות שוקי עוף
1 כוס כוסמת
2 כוסות מים
½ בצל (קצוץ)
מלח- לפי הטעם
פלפל שחור- לפי הטעם
פטרוזיליה- 1 כפית (מיובשת)
פפריקה מתוקה- ½ כפית
אבקת שום- ¼ כפית
שמן- 3 כפות (לטיגון)
אופן הכנת התבשיל כוסמת:
  1. העבירו את הכוסמת למסננת ושטפו את הזרעים מתחת למים קרים למשך 1-2 דקות, הניחו בצד לניקוז כל הנוזלים ומיד לאחר מכן העבירו את הכוסמת לתבנית זכוכית או תבנית חד"פ.
  2. הוסיפו את הפפריקה, הפטרוזיליה ואת אבקת השום לכוסמת שבתבנית וערבבו מעט.
  3. כעת, קחו מחבת, הניחו אותה מעל ללהבה בינונית-גבוהה וצקו לתוכה 3 כפות שמן והמתינו עד שהוא יתחמם. אל תוך השמן החם הכניסו את שוקי העוף וטגנו אותם מכל הצדדים במשך כ-5 דקות. הסירו את השוקיים והניחו אותם על הכוסמת שבתבנית.
  4. לאחר מכן, הוסיפו את הבצל הקצוץ אל המחבת שטיגנתם בו את העוף, וטגנו אותו במשך כ-5 דקות עד להזהבה. בסיום הטיגון, צקו מים אל המחבת ותבלו במלח ופלפל. הביאו לרתיחה וכבו את האש.
  5. את הנוזל הרותח צקו אל התבנית עם העוף והכוסמת, כסו את התבנית עם רדיד אלומיניום והכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך כ-40 דקות.
  6. המנה מוכנה כאשר זרעי הכוסמת רכים ואינם נדבקים אחד אל השני.

חיפוש באתר