מנה בשרית = 120 גרם
מרכיבים לעוף בגריל:
קילו פרגית
¼ כוס מיץ ליים או לימון
3 כפות דבש
3 שיני שום, קצוצות
2 כפות שמן זית
2 כפות כוסברה, קצוצה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית כמון
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
לרוטב דבש-ליים:
2 כפות מיץ ליים
1 כף דבש
1 כף כוסברה, קצוצה דק
הוראות הכנה:
מכינים את המרינדה לעוף: מערבבים מיץ ליים, דבש, שום, שמן זית, כוסברה, פפריקה מעושנת, כמון, מלח ופלפל יחד בקערה גדולה.
מוסיפים את הפרגית, מכסים ומשרים במשך שעתיים אפשר גם כל הלילה .
הכנה: מעבירים את הפרגית לתבנית משומנת בתרסיס שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש במצב גריל ב180 מעלות עד שהיא משחימה , מומלץ להפוך תוך כדי ההכנה.
מכינים את הרוטב: בזמן שהעוף מתבשל, מערבבים את מרכיבי הרוטב דבש -ליים יחד.
לאחר שהפרגית מוכנה , מוציאים מהתנור שופכים עליה את הרוטב ומגישים.