פיצה אישית ליום דל פחמימות.
אפשר לאכול את כל הפיצה לארוחת צוהריים או חצי ממנה לארוחת ערב.
מצרכים למתכון:
הבצק:
1 ביצה
חלבון ביצה – יחידה
טחינה גולמית – כף
אבקת אפייה – כפית
אורגנו מיובש – 1/4 כפית שטוחה – סה“כ
שמן – לשימון נייר האפייה.
המילוי:
רסק עגבניות – כף
אורגנו מיובש – 1/4 כפית שטוחה
גבינה צהובה מגורדת -כף גדושה.
מבחר ירקות שאוהבים – לפי הטעם.
אופן הכנת המתכון:
- לערבב היטב את הביצה, החלבון, הטחינה הגולמית, אבקת האפייה והאורגנו, להעביר את
העיסה אל תבנית עגולה עם נייר אפייה משומן מעט )להזיז את התבנית מצד אל צד( ולאפות
בתנור החם כ- 20 דקות.
2.להוציא מהתנור, למרוח את רסק העגבניות ולפזר מעל אורגנו וגבינה צהובה מגורדת. להוסיף
מעל מבחר ירקות שאוהבים (עגבניות שרי, גמבות בצבעים, פטריות שמפיניון חתוכות ועוד)
ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות עוד כ- 15 דקות עד שהגבינה נמסה.