לחלק ל 16 יחידות – יחידה אחת לארוחת ביניים מתוקה ( 2 תבניות אינגליש קייק – כל תבנית 8 יחידות)
רכיבים :
קמח חיטה מלאה – ¾ כוס
קוואקר – ¾ כוס (לבישול מהיר)
סוכר – ¼ כוס
אבקת אפייה – 1 כפית (שטוחה)
אבקת סודה לשתייה – 1 כפית (שטוחה)
תמרים – 20 יחידות (מגולענים, קצוצים וללא קליפה)
חלב 1% או כל תחליף חלב אחר סויה\שקדים\אורז – ½1 כוסות (חם)
שמן – ½ כוס
תמצית וניל – 1 כפית
אופן הכנה:
- הכניסו את התמרים אל מעבד המזון וטחנו למחית.
- צקו את החלב המורתח כשהוא חם על מחית התמרים, ערבבו מעט והשרו אותם יחד כ-10 דקות.
- בינתיים, קחו קערה רחבה, ערבבו יחד קמח, שיבול שועל, אבקת אפייה, סודה לשתייה וסוכר. הניחו בצד עד לשלב הבא.
- הוסיפו את תמצית הווניל והשמן אל תערובת התמרים הספוגים בחלב וערבבו היטב.
- צקו את תערובת הנוזלים אל קערת הקמח וערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
- צקו אל 2 תבניות אינגליש קייק את הבלילה עד לכ-¾ גובה התבנית.
- הכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות ואפו כ-35-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.