מתכונים

*מתכון זה מיועד למנויות בתכנית:
מועדון תכנית מלאה, מועדון תקופת ניסיון

סלמון צרוב במחבת עם רוטב דיז'ון ולימון.

תפריט בסיס – סלמון – 100 גרם מנת חלבון בשרי.
תפריט דל פחמימה- 150 גרם חלבון בשרי.
מרכיבים:
4 יחידות פילה סלמון
½ כוס מיץ לימון
4 כפיות חרדל דיז'ון
4 שיני שום, קצוצות
½ כפית שמיר מיובש
מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן הכנה:
מערבבים את מיץ הלימון, חרדל הדיז'ון, השום והשמיר יחד בקערה.
לאחר מכן מחלקים את הרוטב לשתי קערות קטנות יותר, ומניחים אותן בצד. (קערה אחת מיועדת לסלמון הנא, השנייה להגשה עם הסלמון
המבושל ).
לאחר מכן, מניחים את פילטים על מגש ומייבשים אותם עם מגבת נייר.
לוקחים קערת רוטב אחת ומברישים את הרוטב על הפילטים.
מוסיפים מלח ופלפל.
מחממים מחבת טפלון גדולה על אש בינונית – גבוהה ומרססים אותה בתרסיס שמן. לאחר שהמחבת חמה, מניחים את הפילטים על המחבת עם העור כלפי מעלה ומבשלים במשך 3-4 דקות. לאחר מכן הופכים אותם ומבשלים עוד 2-3 דקות או עד שהסלמון מבושל למידת העשייה המועדפת עליך.
מוציאים את הסלמון מהמחבת שופכים עליו את החצי השני של הרוטב ומגישים עם חתיכות לימון .

חיפוש באתר