לארוחת הצהריים 6 כפות בתוספת למנת חלבון בשרי.
מצרכים למתכון :
גזר – 2 יחידות בינוניות ללא קליפה ,חתוכים לפסים קטנים.
פלפל צהוב – 2 יחידות בינוניות ,חתוכים לרצועות דקות.
פלפל אדום – 2 יחידות בינוניות ,חתוכים לרצועות דקות.
קישוא – יחידה בינונית, חתוך לקוביות קטנות.
שמן זית – 3 כפות לטיגון.
שעועית ירוקה שלמה – 1/2 שקית
אפונת גינה מוקפאת – כוס, מופשרת.
פפריקה – 1/4 כפית שטוחה, מתוקה.
כמון טחון – 1/4 כפית שטוחה
מלח ים אטלנטי – 1/2 כפית גדושה
אטריות ביצים או אורז – 1/2 חבילה
חווייאג` – 1/4 כפית
אופן הכנת המתכון:
1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מניחים את הירקות החתוכים ונותנים להם להתרכך במחבת כ- 10 דקות.
2. בינתיים מבשלים בסיר את השעועית הירוקה הקפואה. כשהיא נגיסה (לא רכה "מושי") מעבירים בעזרת כף מסננת למחבת עם הירקות.
3. באותו הסיר מרתיחים חצי חבילת אטריות עד שהן נגיסות גם ומעבירים גם אותן למחבת.
4. מוסיפים את האפונה ירוקה ומערבבים הכל יחד.
5. מתבלים בחווייאג`, פפריקה, כמון ומלח ים, ומבשלים במכסה סגור עוד 5 דקות.
6. מחלקים לצלחות ואוכלים חם.