כארוחת צוהריים מלאה 2 כוסות חד"פ (שתייה קרה) מהתבשיל בליווי ירקות ומנת שומן.
כתוספת פחמימה – 3 כפות.
מצרכים למתכון:
עדשים שחורות – כוס (170 גרם), מבושלות.
גזר – יחידה גדולה ללא קליפה , חתוך לקוביות בינוניות.
שמן זית – 3 כפות
כוסמת – 2 כוסות – קלויה, שטופה ומסוננת.
מלח ים אטלנטי – 1/2 כפית שטוחה
פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה, גרוס טרי
כמון טחון – 1/2 כפית שטוחה
כורכום – 1/2 כפית שטוחה
חוויאג` למרק – 1/2 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון:
1. מניחים את העדשים בסיר עם הרבה מים (ללא מלח כי הוא עוצר בישול), מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים רכות (כחצי שעה). מסננים מהמים.
2. מטגנים בסיר את קוביות הגזר בשמן הזית.
3. מוסיפים אליו את הכוסמת הקלויה ומטגנים 5 דקות.
4. מכסים במים רותחים (כ- 3 כוסות), מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים.
5. מערבבים ומבשלים כרבע שעה על אש נמוכה במכסה סגור.
6. מוסיפים אל הכוסמת את העדשים השחורות המבושלות, מערבבים היטב בעדינות ומבשלים יחד עוד 2 דקות.
7. מכבים את האש ומשאירים במכסה סגור לכרבע שעה.
8. מגישים חם
2. מטגנים בסיר את קוביות הגזר בשמן הזית.
3. מוסיפים אליו את הכוסמת הקלויה ומטגנים 5 דקות.
4. מכסים במים רותחים (כ- 3 כוסות), מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים.
5. מערבבים ומבשלים כרבע שעה על אש נמוכה במכסה סגור.
6. מוסיפים אל הכוסמת את העדשים השחורות המבושלות, מערבבים היטב בעדינות ומבשלים יחד עוד 2 דקות.
7. מכבים את האש ומשאירים במכסה סגור לכרבע שעה.
8. מגישים חם