לחלק ל- 4 מנות -כל מנה מכילה מנת שומן .
מצרכים:
כרובית
סילאן – כף אחת
שמן זית – כף אחת
מלח – קורט, לפי הטעם.
פלפל שחור – קורט, גרוס – לפי הטעם.
טחינה גולמית -כף אחת
מעט מיץ לימון
אופן הכנה:
1. מבשלים את הכרובית בשלמותה בסיר עם מים רותחים למשך כ- 15 דקות.
2. מניחים את הכרובית המבושלת על נייר פרגמנט, מורחים על כל כרובית כף סילאן, מורחים היטב עם הידיים את כל הכרובית, מזליפים על כל כרובית גם כף שמן זית ומפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
3. מכניסים את הכרובית לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים כ- 20-30 דקות עד שהכרובית משחימה היטב.
4. מוציאים מהתנור, יוצקים מעל הכרובית טחינה גולמית ומטפטפים מעט לימון.
5. בתיאבון