מתכונים

*מתכון זה מיועד למנויות בתכנית:
מועדון תכנית מלאה, מועדון תקופת ניסיון

חמוצים חינמיים של מירב דדון.

מתכון:
חותכים מראש כל ירק טרי שאוהבים -אני שמתי כרובית, קולורבי, גזר, פלפלים, סלרי, כרוב. אפשר להוסיף גם פלפל חריף.
בנוסף, חתכתי בערך 5 שיני שום לפרוסןת, 6 עלי דפנה וגרגרי פלפל אנגלי לפי הטעם. אפשר גם שמיר אני פחות אוהבת.
להכין צנצנת עם סגירת ואקום.
מעקרת לפני מילוי את הצנצנת כדי למנוע יצירת חיידקים – לשפוך בפנים מים רותחים וגם על המכסה, להמתין מספר דקות ולרוקן.
למלא את הירקות בתוך הצנצנת. בין השכבות מפזרת שום, עלי דפנה ופלפל אנגלי.
מוסיפה מים קרים וחומץ (רגיל) ביחס של 1:3. על כל כוס חומץ 3 כוסות מים. בנוסף, על כל כוס נוזלים כפית גדושה של מלח או כף ממש שטוחה (את המלח ערבבתי בתוך הכוס עם הנוזל ושפכתי לצנצנת. אני שמתי כוס אחת של מים רותחים כדי לזרז החמצה. בקיץ אין צורך.
חשוב למלא את הנוזלים עד הסוף מעל הירקות. הוספתי למעלה ממש מעט שמן זית ( חצי כפית) וסגרתי. להשאיר בחוץ כמה ימים, כל יום לנער קצת לצורך ערבוב.
אחר כך אפשר להכניס למקרר.

חיפוש באתר