לחלק ל – 12 יחידות – יחידה אחת לארוחת ביניים מתוקה
מצרכים:
100 גרם שוקולד מריר
רבע כוס שמן
4 כפות סוכר- אפשר להחליף בדבש או מייפל
קורט מלח (קמצוץ)
2 ביצים
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס אגוזי מלך טחונים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות.
-מניחים בקערית את קוביות השוקולד המריר והשמן וממיסים מספר שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מצננים מעט.
-מערבבים במטרפה או בכף (אין צורך במיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים קורט מלח, תמצית וניל ואת תערובת השוקולד.
-מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים.
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-25 דקות (בודקים עם קיסם במרכז העוגה- אם יוצא יבש, אפילו מעט לח העוגה מוכנה, אם רטוב- אופים עוד 5 דקות).