תפריט בסיס – 100 דג גרם בתוספת פחמימה
תפריט דל פחמימות – 150 דג גרם ללא תוספת פחמימה.
מרכיבים:
1 ק"ג סלמון חתוך לחתיכות בגודל ביס
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת שום
1/4 כפית פלפל
1/2 כוס רוטב סויה
3 שיני שום קצוצות
1/3 כוס דבש
1 כפית ג'ינג'ר טחון
1 כף קורנפלור
1 כף מים
הוראות הכנה:
בקערת מערבבים יחד את המלח, השום, הפלפל, רוטב הסויה, השום, הדבש, הג'ינג'ר ומערבבים.
מוסיפים אליו את הסלמון ומערבבים עד לציפוי מלא.
משרים במשך 10 דקות.
מחממים את ה air friy – 190 מעלות
מוציאים את הסלמון מהרוטב. שמרו את שאריות הרוטב לשימוש מאוחר יותר.
מוסיפים את נגיסי הסלמון בשכבה אחת לנינג'ה במשך 10-12 דקות, תוך כדי דפדוף באמצע.
בזמן שהסלמון מתבשל, מאחדים את עמילן התירס עם מים ליצירת תמיסה. מערבבים אותה לתוך הרוטב שנשאר ומניחים בסיר קטן על אש בינונית. נותנים לזה להתבשל עד שהוא מסמיך מעט.
לאחר שהסלמון מוכן, מברישים אותו ברוטב ומגישים .
*לאחר ששאריות הסלמון התקררו, ניתן לשמור בכלי אטום ולאחסן במקרר למשך 3 ימים.
**ניתן גם להקפיא את נגיסי הסלמון המבושלים עד חודשיים. תנו לסלמון להפשיר במקרר לפני החימום מחדש.
***לחימום חוזר. מחממים בנינג'ה ב air friy מחדש עד שהסלמון מתחמם מתחממים.