מתכונים

*מתכון זה מיועד למנויות בתכנית:
מועדון תכנית מלאה, מועדון תקופת ניסיון, מתחילות תכנית מלאה, מתחילות תקופת ניסיון

עוגת תמרים.

לחלק ל 16 יחידות – יחידה אחת לארוחת ביניים מתוקה ( 2 תבניות אינגליש קייק – כל תבנית 8 יחידות)
רכיבים :
קוואקר – ¾ כוס (לבישול מהיר)
סוכר – ¼ כוס
אבקת אפייה – 1 כפית (שטוחה)
אבקת סודה לשתייה – 1 כפית (שטוחה)
תמרים – 20 יחידות (מגולענים, קצוצים וללא קליפה)
חלב 1% או כל תחליף חלב אחר סויה\שקדים\אורז – ½1 כוסות (חם)
שמן – ½ כוס
תמצית וניל – 1 כפית
אופן הכנה:
  1. הכניסו את התמרים אל מעבד המזון וטחנו למחית.
  2. צקו את החלב המורתח כשהוא חם על מחית התמרים, ערבבו מעט והשרו אותם יחד כ-10 דקות.
  3. בינתיים, קחו קערה רחבה, ערבבו יחד קמח, שיבול שועל, אבקת אפייה, סודה לשתייה וסוכר. הניחו בצד עד לשלב הבא.
  4. הוסיפו את תמצית הווניל והשמן אל תערובת התמרים הספוגים בחלב וערבבו היטב.
  5. צקו את תערובת הנוזלים אל קערת הקמח וערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  6. צקו אל 2 תבניות אינגליש קייק את הבלילה עד לכ-¾ גובה התבנית.
  7. הכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות ואפו כ-35-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.

חיפוש באתר