לחלק ל-15 מנות מנה אחת היא ארוחת ביניים מתוקה.
המצרכים :
לתבנית אינגליש קייק :
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה, רכה
1 כוס דחוסה של סוכר חום כהה
2 ביצים, טרופות
1 כף תמצית/מחית וניל
1 מיכל קטן של יוגורט (3% שומן )
כוס ושליש קמח
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
3/4 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. אם לא משתמשים בתבנית סיליקון כדאי גם לרפד בנייר אפייה, כדי שיהיה יותר קל לשלוף אותה החוצה.
2
שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים אותו במיקרו: מחממים בפולסים של 20-30 שניות ומערבבים בין לבין, עד שהוא נמס. נזהרים שלא יישרף.
3
מערבבים נמרצות את החמאה הרכה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט בהירה. מוסיפים את הביצים הטרופות, הווניל והיוגורט ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4
מוסיפים את השוקולד המומס (והמצונן מעט) ומערבבים עד שהוא נטמע לחלוטין. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים מעט.
5
מוסיפים בכל פעם קצת מים רותחים תוך כדי ערבוב, עד שכל המים והקמח נטמעים בתערובת. לא כדאי להוסיף במכה אחת את המים ולא כדאי לערבב מדי את התערובת.
6
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.