מתכונים

*מתכון זה מיועד למנויות בתכנית:
מועדון תכנית מלאה, מועדון תקופת ניסיון, מתחילות תכנית מלאה, מתחילות תקופת ניסיון

עוגת שוקולד.

לחלק ל-15 מנות מנה אחת היא ארוחת ביניים מתוקה.

המצרכים :
לתבנית אינגליש קייק :

100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה, רכה
1 כוס דחוסה של סוכר חום כהה
2 ביצים, טרופות
1 כף תמצית/מחית וניל
1 מיכל קטן של יוגורט (3% שומן )
כוס ושליש קמח
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
3/4 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. אם לא משתמשים בתבנית סיליקון כדאי גם לרפד בנייר אפייה, כדי שיהיה יותר קל לשלוף אותה החוצה.

2
שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים אותו במיקרו: מחממים בפולסים של 20-30 שניות ומערבבים בין לבין, עד שהוא נמס. נזהרים שלא יישרף.

3
מערבבים נמרצות את החמאה הרכה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט בהירה. מוסיפים את הביצים הטרופות, הווניל והיוגורט ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4
מוסיפים את השוקולד המומס (והמצונן מעט) ומערבבים עד שהוא נטמע לחלוטין. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים מעט.

5
מוסיפים בכל פעם קצת מים רותחים תוך כדי ערבוב, עד שכל המים והקמח נטמעים בתערובת. לא כדאי להוסיף במכה אחת את המים ולא כדאי לערבב מדי את התערובת.

6
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

חיפוש באתר