מתכונים

*מתכון זה מיועד למנויות בתכנית:
מועדון תכנית מלאה, מועדון תקופת ניסיון, מתחילות תכנית מלאה, מתחילות תקופת ניסיון

גראטן קולורבי.

מנה לארוחת ערב היא 200 גרם בליווי ירקות ומנת שומן.

מצרכים:

3 קולורבי

1 כוס תחליף חלב ללא המתקה

1 כוס שמנת צמחית לבישול 5%

4 כפות שמן זית

4 כפות קורנפלור / קמח תפוחי אדמה

3 שיני שום

צרור טימין

אגוז מוסקט

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מקלפים את הקולורבי, חותכים לפרוסות עגולות ומניחים בתבנית מעט משומנת. לאחר מכן מכינים רוטב בשמל- בסיר על להבה נמוכה שמים את שמן הזית ומוסיפים קורנפלור, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים היטב בעזרת מטרפה כל הזמן. ברגע שהמרקם מתחיל להיות סמיך מוסיפים בהדרגה (להקפיד להוסיף נוזלים באיטיות) את החלב והשמנת תוך ערבוב תמידי עם מטרפה ועל אש נמוכה. ייתכן שלא יהיה צורך להוסיף את כל הנוזלים ולכן לעבוד על פי המרקם של הרוטב ולהוסיף את הנוזלים בצורה איטית ורק על פי צורך. במידה ויש צורך בדילול נוסף ניתן להוסיף מעט מים. את הרוטב שופכים על הקולורבי ומוסיפים מעל צרור טימין טרי. מכניסים לאפייה על 170 מעלות ל 35-40 דקות.

חיפוש באתר