המתכון מכיל 2 מנות שומן.
(שימו לב ניתן להוסיף לסלט גבינה בולגרית וקוביות בטטה ואז יש ארוחת ערב או עוף ובטטה ואז יש ארוחת צהריים)
מצרכים למתכון:
השעועית הירוקה והירקות:
שעועית ירוקה דקה – שקית מופשרת.
פלפל צהוב – 1/2 יחידה בינונית , חתוך לקוביות קטנות.
פלפל אדום – 1/2 יחידה בינונית , חתוך לקוביות קטנות.
בצל – 1½ כפות-קצוץ, 1-2 כפות בצל סגול.
עגבניות שרי – 10 יחידות חצויות.
הרוטב:
שמן זית – כף (10 מ"ל)
מיץ לימון – 2 כפות
מלח דק מן ההימלאיה או מלח רגיל- 1/2 כפית
פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה
אורגנו מיובש – 1/2 כפית שטוחה
שמיר – כפית-קצוץ דק.
שום – שן, מגוררת דק.
אופן הכנת המתכון:
1. לבשל את השעועית הירוקה המופשרת למשך כ- 4 דקות במי מלח רותחים ולסנן היטב. בינתיים, לערבב היטב את כל מצרכי הרוטב.
2. להעביר את השעועית הירוקה לכלי הגשה שטוח, להוסיף את שאר הירקות, למזוג את הרוטב .
3. אפשר להגיש מיד ואפשר לאחר שהות במקרר.