מתכונים

*מתכון זה מיועד למנויות בתכנית:
מועדון תכנית מלאה, מועדון תקופת ניסיון, מתחילות תכנית מלאה, מתחילות תקופת ניסיון

מוקפץ אטריות וירקות.

לארוחת הצהריים 6 כפות בתוספת למנת חלבון בשרי.

מצרכים למתכון :

גזר2 יחידות בינוניות ללא קליפה ,חתוכים לפסים קטנים.

פלפל צהוב2 יחידות בינוניות ,חתוכים לרצועות דקות.

פלפל אדום2 יחידות בינוניות ,חתוכים לרצועות דקות.

קישוא – יחידה בינונית, חתוך לקוביות קטנות.

שמן זית3 כפות לטיגון.

שעועית ירוקה שלמה1/2 שקית

אפונת גינה מוקפאת – כוס, מופשרת.

פפריקה1/4 כפית שטוחה, מתוקה.

כמון טחון1/4 כפית שטוחה

מלח ים אטלנטי1/2 כפית גדושה

אטריות ביצים או אורז – 1/2 חבילה

חווייאג` – 1/4 כפית

 

אופן הכנת המתכון:

1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מניחים את הירקות החתוכים ונותנים להם להתרכך במחבת כ- 10 דקות.

2. בינתיים מבשלים בסיר את השעועית הירוקה הקפואה. כשהיא נגיסה (לא רכה "מושי") מעבירים בעזרת כף מסננת למחבת עם הירקות.

3. באותו הסיר מרתיחים חצי חבילת אטריות עד שהן נגיסות גם ומעבירים גם אותן למחבת.

4. מוסיפים את האפונה ירוקה ומערבבים הכל יחד.

5. מתבלים בחווייאג`, פפריקה, כמון ומלח ים, ומבשלים במכסה סגור עוד 5 דקות.

6. מחלקים לצלחות ואוכלים חם.

חיפוש באתר