המתכון מכיל 4 מנות שומן.
מרכיבים:
ירקות לפי בחירתכם (עם או בלי הקליפה) : חציל, בצל (מומלץ סגול), קישוא, גמבה, פלפל צהוב, פטריות טריות, שיני שום, ברוקולי, כרובית.
הכנת התיבול :
1/4 כוס שמן זית, 2 כפות סילאן טבעי, מלח ופלפל שחור גרוס גס
אופן הכנה:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב (לפי בחירתכם).חותכים את הירקות לפלחים עבים (חיתוך לרוחב) או לפרוסות עגולות עבות. מניחים בקערה ומערבבים היטב עם הרוטב.(למי שמשתמש בחציל דרושה הכנה מוקדמת- יש לפרוס את החציל לפרוסות עגולות בעובי של כ 1.5 ס”מ ולפזר מעל מלח גס. לאחר כחצי שעה, כשהחציל משחרר נוזלים, יש לשטוף את פרוסות החצילים במים קרים ולייבש היטב). -מעבירים את הירקות לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל הירקות עלי תימין ומכסים בנייר אלומיניום. צולים במרכז התנור ב180 מעלות במשך שעה. לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום, מעלים את טמפרטורת התנור ל200 מעלות ומשאירים בתנור למשך 15-20 דקות נוספות, עד שהירקות מעט משחימים.