המתכון מכיל 10 יחידות –
תפריט 1200\1500 – יחידה אחת לארוחת הצהריים בליווי ירקות ומנת שומן.
תפריט 1800 – יחידה אחת לארוחת הצהריים בתוספת חלבון חלבי + ירקות + מנת שומן.
לבצק שמרים:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1/2 1 כפות סוכר
1 כוס מים
1 כפית מלח
להברשה: ביצה
למילוי:
2 קופסאות טונה בשמן
3 כפות לימון כבוש טחון
2-3 כפות אריסה (לפי טעמכם האישי)
1 תפו”א, מבושל קלוף
2 ביצים קשות
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
הכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק ומתפיחים כשעה.
2. קוצצים את תפוח האדמה, הביצה והבצל הירוק, ומערבבים עם הטונה ושאר מרכיבי המילוי. טועמים ומתקנים תיבול.
3. קורצים מהבצק עיגולים, פותחים אותם עם הידיים או עם מערוך, מניחים כף מהמלית וסוגרים ללחמניות עגולות.
4. מתפיחים לחצי שעה נוספת.
5. מברישים את הלחמניות בביצה ואופים בחום של 200 מעלות כ-15 דקות, או עד שהלחמניות משחימות גם בתחתית.