המתכון מכיל 2 מנות – מנה אחת היא ארוחת צהריים.
מרכיבים (2 מנות):
1 בטטה
כוס עדשים שחורות
עלים מ-4 גבעולי פטרוזיליה
כוס עלי ארוגולה
8 חצאים של פקאן טבעי
1/4 בצל סגול, פרוס דק
גבעול סלרי, פרוס דק
לרוטב:
כף חומץ בלסמי
כפית סילאן או דבש
כפית שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הבטטה כ-30 דקות, עד שהיא מתרככת. מצננים מעט, מקלפים וחותכים לקוביות
בינתיים שמים את העדשים השחורות בסיר מלא מים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות. מסננים אם צריך.
מערבבים את כל החומרי הרוטב.
מערבבים את העדשים עם הרוטב. מוסיפים את שאר חומרי הסלט ומערבבים בעדינות עם קוביות הבטטה.