ארוחת צוהריים תפריט בסיס – 120 גרם שוקיים ללא עור ועצמות ו -3 כפות כוסמת.
תפריט 1800 – 6 כפות כוסמת.
רכיבים לתבשיל כוסמת:
6 יחידות שוקי עוף
1 כוס כוסמת
2 כוסות מים
½ בצל (קצוץ)
מלח- לפי הטעם
פלפל שחור- לפי הטעם
פטרוזיליה- 1 כפית (מיובשת)
פפריקה מתוקה- ½ כפית
אבקת שום- ¼ כפית
שמן- 3 כפות (לטיגון)
אופן הכנת התבשיל כוסמת:
- העבירו את הכוסמת למסננת ושטפו את הזרעים מתחת למים קרים למשך 1-2 דקות, הניחו בצד לניקוז כל הנוזלים ומיד לאחר מכן העבירו את הכוסמת לתבנית זכוכית או תבנית חד"פ.
- הוסיפו את הפפריקה, הפטרוזיליה ואת אבקת השום לכוסמת שבתבנית וערבבו מעט.
- כעת, קחו מחבת, הניחו אותה מעל ללהבה בינונית-גבוהה וצקו לתוכה 3 כפות שמן והמתינו עד שהוא יתחמם. אל תוך השמן החם הכניסו את שוקי העוף וטגנו אותם מכל הצדדים במשך כ-5 דקות. הסירו את השוקיים והניחו אותם על הכוסמת שבתבנית.
- לאחר מכן, הוסיפו את הבצל הקצוץ אל המחבת שטיגנתם בו את העוף, וטגנו אותו במשך כ-5 דקות עד להזהבה. בסיום הטיגון, צקו מים אל המחבת ותבלו במלח ופלפל. הביאו לרתיחה וכבו את האש.
- את הנוזל הרותח צקו אל התבנית עם העוף והכוסמת, כסו את התבנית עם רדיד אלומיניום והכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך כ-40 דקות.
- המנה מוכנה כאשר זרעי הכוסמת רכים ואינם נדבקים אחד אל השני.