לחלק ל 9 – יחידה אחת לארוחת בוקר \ ערב עם ירקות ומנת שומן.
מרכיבים:
כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
בטטה בינונית קלופה
2 קישואים
2 גזרים
בצל בינוני קלוף
1/2 סלסלת פטריות טריות
מעט שמיר קצוץ
3 ביצים טרופות
3 כפות קמח
כפית אבקת אפייה
2 כפות גדושות גבינה לבנה 5%
2 פרוסות גבינה צהובה מגוררת
הוראות הכנה:
נתחיל בהרתחת פרחי הכרובית בסיר עם מים וכף מלח עד לריכוך, נסנן היטב ונצנן.
נקצוץ את פרחי הכרובית לפרחים קטנים, שימו לב – אין לרסק או למעוך את פרחי הכרובית ונעביר לקערה.
נקצוץ את הפטריות והבצל ונטגן על מחבת רחבה עם שמן זית לכ- 5 דקות, עד שהבצק הופך שקוף.
נגרד בפומפייה (על הצד הגס) בטטה, קישואים וגזרים. נסחט היטב מנוזלים ונוסיף למחבת לטיגון של כ- 5 דקות נוספות.
נעביר את הירקות המטוגנים לקערת הכרובית ונצנן.
נוסיף לקערה גבינה לבנה, ביצים, קמח, שמיר, מלח ופלפל שחור ונערבב היטב.
נשמן תבנית פאי עגולה ונעביר לתוכה את תערובת הפשטידה.
נסדר מעל התערובת כמה פרוסות זוקיני וגבינה צהובה.
נאפה את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות כ- 25 דקות, עד להשחמה.