מתכונים

*מתכון זה מיועד למנויות בתכנית:
מועדון תכנית מלאה, מועדון תקופת ניסיון, מתחילות תכנית מלאה, מתחילות תקופת ניסיון

 לזניה.

המתכון מכיל 8 מנות – לארוחת ערב מנה אחת בליווי ירקות ומנת שומן.
מרכיבים: 
8 עלי לזניה
קופסה בינונית של עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות ).
½ ק"ג גבינה לבנה 5%
גביע קוטג' עד 3%
ביצה אחת
כוס אחת מוצרלה מגוררת
כפית אחת בזיליקום טרי
כפית אורגנו – טרי או יבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מומלץ לטעום לפני שמוסיפים.
6 קסמי שיניים
נייר כסף לכיסוי התבנית
אופן ההכנה: 
ראשית מכינים את הרוטב: מערבבים את העגבניות המרוסקות יחד עם התבלינים וטועמים. (הרוטב חייב להיות מימי. אם הוא סמיך מידי מוסיפים מעט מים).
בכלי אחר מערבבים את הגבינה הלבה יחד עם גבינת הקוטג' והביצה.
מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה שכבת עלי לזניה, מעליה מפזרים חצי מרוטב העגבניות וחצי מהגבינות ושוב מניחים שכבת עלי לזניה ומעליה שוב את העגבניות המרוסקות והגבינה.
מעל מפזרים את כוס גבינת המוצרלה המגוררת.
תוקעים את קסמי השיניים בארבע פינות התבנית ועוד שניים באמצע הצלע הארוכה ומעל מכסים בנייר כסף.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ואופים כחמישים דקות.
מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כעשר דקות עד להשחמת הגבינה.

חיפוש באתר